Langsom PC: Sådan gør du den hurtigere

en langsom pc kan være til frustration

Har du en langsom PC, der bare ikke kan følge med? Så er du i hvert fald ikke alene. Vi har samlet en guide til, hvordan du kan få din computer til at køre hurtigere. Uanset om det er langsom opstart, langsom internetforbindelse eller generel sløvhed, så har vi tips og tricks, der kan hjælpe dig med at optimere ydeevnen på din PC. Læs med her og få mere fart på din computer!

Kør CCleaner som optimerer systemet

CCleaner er et gratis værktøj, der kan hjælpe med at rydde op i din computer og optimere dens ydeevne. Det fjerner midlertidige filer, caches og andre unødvendige data, der fylder op på din harddisk og kan gøre din computer langsom.

For at køre CCleaner, skal du først downloade og installere programmet fra deres hjemmeside. Når det er installeret, åbner du programmet og vælger “Rens” fra venstre side af vinduet. CCleaner scanner nu din computer for unødvendige filer og giver dig mulighed for at vælge, hvilke filer du vil fjerne.

Det anbefales at vælge alle kategorier, herunder midlertidige internetfiler, cookies, papirkurv og meget mere. Når du har valgt de ønskede filer, skal du klikke på “Rens” for at starte processen. Vær opmærksom på, at det kan tage lidt tid, afhængigt af hvor meget data der skal fjernes.

Efter rensningen kan du også bruge CCleaner til at optimere registreringsdatabasen på din computer. Vælg “Register” fra venstre side afvinduet og klik på “Skan efter problemer”. CCleaner scanner nu din registreringsdatabase for fejl og giver dig mulighed for at rette dem. Klik på “Reparer valgte problemer” for at løse eventuelle problemer, der er fundet.

Efter CCleaner er færdig, skal du genstarte Windows på computeren.

I mange tilfælde kan du se op imod 50% forøgelse af hastigheden, efter at have kørt CCleaner på en langsom PC.

Opdater dine drivere

Forældede eller korrupte drivere kan være en kilde til langsom ydeevne på din PC. Det er derfor vigtigt at holde dine drivere opdaterede. Du kan gøre dette manuelt ved at besøge producentens hjemmeside og downloade de nyeste drivere til dine enheder. Hvis du ikke er sikker på, hvilke drivere der skal opdateres, kan du bruge et program som Driver Easy til at scanne din computer og automatisk finde og installere de nyeste drivere.

Sørg for at der er nok plads på computeren

Hvis din harddisk er fyldt op, kan det være en af årsagerne til, at dit system kører langsommere. Det anbefales at have mindst 15% ledig plads på din harddisk for at sikre optimal ydeevne. Hvis din harddisk er ved at være fuld, kan du gøre følgende for at frigøre plads:

  • Slet unødvendige filer og mapper: Gennemgå dine filer og slet alt, hvad du ikke længere har brug for. Dette kan omfatte gamle dokumenter, billeder, videoer og downloads. Vær særlig opmærksom på store filer som videoer eller spil, der tager meget plads.
  • Tøm papirkurven: Når du sletter filer, bliver de ofte flyttet til papirkurven. Tøm papirkurven regelmæssigt for at frigøre plads på din harddisk.
  • Overvej at flytte filer til ekstern lagring: Hvis du har mange store filer, som du ikke bruger regelmæssigt, kan det være en god idé at flytte dem til en ekstern harddisk eller flytte det i skyen.

Tjek din PC for virus

En anden årsag til langsom ydeevne på din maskine kan være tilstedeværelsen af ​​virus eller malware. Disse skadelige programmer kan forårsage systemnedbrud og sløv ydeevne. Derfor er det vigtigt at scanne din computer for virus og malware regelmæssigt.

Du kan bruge et pålideligt antivirusprogram til at scanne din computer og fjerne eventuelle infektioner. Der er mange gratis antivirusprogrammer tilgængelige, vi anbefaler ESET Internet Security, da det har vundet bedst i test hos TÆNK. Samtidig har vi oplevet at det sløver computeren minimalt, sammenlignet med andre programmer.

Tjek om du har en HDD eller SSD

En harddisk (HDD) er en ældre teknologi, der bruger mekaniske dele til at gemme og få adgang til data. En solid state drive (SSD) er en nyere teknologi, der bruger flashhukommelse til at gemme data. SSD’er er generelt hurtigere og mere pålidelige end HDD’er.

Hvis du har en HDD, kan en opgradering til en SSD hjælpe med at forbedre ydeevnen på din PC. SSD’er har hurtigere læse- og skrivehastigheder, hvilket betyder, at dine programmer og filer vil indlæses hurtigere. I mange tilfælde kan du forøge hastigheden med op imod 400% ved at skifte til en SSD.

Hvis du er usikker på, om du har en HDD eller SSD, kan du bruge følgende trin til at finde ud af det:

  • Åbn “Denne computer” eller “Denne PC” på dit skrivebord.
  • Find din harddisk under “Enheder og drev”.
  • Højreklik på din harddisk og vælg “Egenskaber”.
  • I fanen “Generelt” vil du se oplysninger om din harddisk, herunder om det er en HDD eller SSD.

Få professionel hjælp

Hvis ingen af disse tips har hjulpet dig med at få din PC til at køre hurtigere, kan vi tilbyde professionel hjælp. Vores eksperter kan udføre en grundig fejlfinding for at identificere eventuelle problemer og derefter give dig forslag til at optimere ydeevnen på din computer. Vi har mange års erfaring med at arbejde med forskellige typer computere, vores erfaring sikrer at vi løser hastighedsproblemer i 97% af tilfældende.