Hvorfor skal en PC renses?

Undgå at din PC bliver for varm - rens den

Støvet samler sig – hvad gør du?

Det kan være, du allerede ved det, eller måske er det nyt for dig – men din computer er en sand støvmagnet! Ja, trækker den så meget støv til sig, at det kan blive et alvorligt problem, hvis du ikke tager affære.

Sørger du for jævnligt at give din computer en indvendig inspektion, kan du undgå en masse bøvl. Uden vedligehold kan din PC ende med at yde dårligere, støje mere fra kølesystemet, trække mere strøm og i værste fald helt stoppe med at fungere og dermed kræve en PC-reparation.

Hvorfor er støv et problem?

Hvorfor er støv sådan en plage? 🤷‍♂️

Støv er overalt, og vi gør flittigt rent på de steder i hjemmet, vi kan se. Men støvet gemmer sig også der, hvor øjet ikke når – som inde i din computer. Et lille drys støv her og der er ingen katastrofe, men over tid ophober det sig. Pludselig kan det blokere for ventilationen eller endda skade interne kabler med sine små, skarpe kanter.

Dette sker gradvist, så i de fleste tilfælde har du chancen for at handle, inden skaden er sket. Oplever du, at din computer underpræsterer eller bliver overophedet, er det måske tid til at give den et eftersyn.

Sådan rengøres en computer – den sikre vej

Men hvordan gør man så rent i en computer? 🧼

Det er ikke tiden at flå din PC fra hinanden og hive støvsugeren frem. At adskille en moderne computer kan være noget af en nød at knække, og støvsugning er et kæmpe no-go. Risikoen for at skabe statisk elektricitet og kortslutte dine dyrebare dele er simpelthen for stor.

Vi anbefaler på det kraftigste, at du overlader opgaven til de professionelle på et af vores værksteder, eller måske har du en ven med et godt teknisk greb?

Processen involverer at skille computeren fra hinanden, fjerne hver komponent og rense dem individuelt med trykluft. Et tryk på omkring 2 bar er normalt passende.

Vær ekstra opmærksom omkring din blæser – du vil ikke have den til at spinne ud af kontrol. En god idé er at holde en finger på den for at holde den fast.

Hvor meget tid skal du sætte af?

Hvor lang tid skal sådan en rensning tage? 🕒

For at gøre det ordentligt – og det vil vi jo – tager det typisk mellem 30-60 minutter i et professionelt setup. Gør du det selv hjemme, og mangler du lidt erfaring, så regn med omkring 90 minutter. Bedre at bruge lidt ekstra tid end at risikere skader på dine komponenter eller samle noget forkert. Så ender du måske med ikke bare at skulle have renset din PC, men også repareret den 😉.